Често задавани въпроси

Как да активирам програмата, след като съм я закупил?

След като закупите лиценз за някой от нашите софтуерни продукти моля изпратете ни 6-цифрения продуктов номер, който програмата дава за Вашия компютър и до един работен ден ще Ви изпратим лицензен ключ за този компютър. За да видите 6-цифрения продуктов номер, моля стартирайте програмата, щракнете бутон Информация от началния екран и после нерегистриран за Склад и Барген или броя оставащи дни от пробния период за Фиторг и Хотел.

Как да обновя софтуера до най-новата версия?

За да обновите наш софтуерен продукт до по-нова версия е необходимо да направите следното:

 1. Ако нямате активен лиценз за нови версии, е необходимо да си закупите такъв за период по Ваш избор.
 2. След като вече имате активен абонамент за нови версии, моля пишете ни за да Ви изпратим код за обновяване на софтуера.
 3. Затворете напълно програмата, ако е отворена.
 4. Щракнете "Експорт на БД на десктопа" от папката на програмата в Старт менюто на компютъра.
 5. Копирайте си някъде на сигурно място така получения на десктопа VDB файл - "sklad.vdb", "fitorg.vdb" или "hotel.vdb". Това е архивът с Вашите данни.
 6. Изтеглете най-новата версия на програмата от нашия сайт и я инсталирайте директно върху старата като в инсталатора въведете кода за обновяване, който сме Ви изпратили.
Как да прехвърля лиценза и данните си на нов компютър?

За да прехвърлите както лиценза така и данните от Владовсофт Склад, Фиторг или Хотел на друг компютър е необходимо да направите следното:

На стария компютър:

 1. Затворете напълно програмата, ако е отворена.
 2. Щракнете "Експорт на БД на десктопа" от папката на програмата в Старт менюто на компютъра.
 3. Копирайте си някъде на сигурно място така получения на десктопа VDB файл - "sklad.vdb", "fitorg.vdb" или "hotel.vdb". Това е архивът с Вашите данни.
 4. За да си деактивирате лиценза, стартирайте програмата, щракнете бутон Информация от началния екран и после на собственика на регистрацията.
 5. Отговорете положително на въпроса дали желаете да премахнете лиценза от компютъра и ни изпратете така получения деактивиращ код.

На новия компютър:

 1. Инсталирайте версията на програмата, за която имате закупен лиценз или най-новата версия, ако имате активен абонамент за нови версии.
 2. Стартирайте програмата и щракнете на бутон База данни от началния екран.
 3. Щракнете бутон Импорт от лентата с инструменти и изберете VDB файла ("sklad.vdb", "fitorg.vdb" или "hotel.vdb"), който създадохте на стария компютър за да си импортирате данните.
 4. Щракнете бутон Информация от началния екран, после на нерегистриран за Склад или на броя оставащи дни от пробния период за Фиторг и Хотел и ни изпратете 6-цифрения продуктов номер, който програмата дава за новия компютър и ние ще Ви издадем лиценз за него.

Прехвърлянето на лиценз на нов компютър е безплатното до 3-тата година от закупуването на лиценза. След това струва 19 лв. Прехвърлянето на лиценз остава безплатно за клиенти с активен абонамент за поддръжка и нови версии.

Архивират ли се данните на Склад, Фиторг и Хотел?

Владовсофт Склад, Фиторг и Хотел архивират базата Ви данни всеки път, когато затворите програмата и съхраняват архивите от последните 10 дни. Можете да промените папката, в която се архивират данните като щракнете бутон Настройки от началния екран и в раздел Поведение изберете желаната папка. Препоръчително е тази папка да е на диск различен от системния или на USB флаш памет, свързана към компютъра. Така при евентуална повреда на системния диск ще можете да си възстановите данните от другия диск / USB памет. Друг добър вариант е да изберете папка за архивиране, която се синхронизира автоматично с облачна услуга, например с Google Drive или Dropbox.